SKIP INTRO   >>>

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam convallis nec tellus id dictum. Aenean euismod, velit at facilisis scelerisque, purus nibh porta elit, eu placerat nunc enim eu velit.

Despre noi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam convallis nec tellus id dictum. Aenean euismod, velit at facilisis scelerisque, purus nibh porta elit, eu placerat nunc enim eu velit.

Proiecte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam convallis nec tellus id dictum. Aenean euismod, velit at facilisis scelerisque, purus nibh porta elit, eu placerat nunc enim eu velit.

Consectetur adipiscing

Lorem ipsum dolor sit amet

Evoluția crizei actuale ne-a obligat să amânăm deschiderea oficială a platformei a21.ro către cumpărători, platformă dedicată tururilor virtuale avansate pentru apartamentele noi (VR 360). Credem că este foarte important să protejăm sănătatea noastră și a celor dragi, dar este la fel de important să le protejăm și viitorul, asigurându-ne supraviețuirea din punct de vedere economic. Suntem perfect capabili să lucram de acasă si credem ca fiecare zi pierdută va fi greu de recuperat, atât pentru dezvoltatori cât și pentru profesioniștii din domeniul vânzărilor.

 

Am putea să folosim această perioadă dificilă pentru a pregăti viitoarele prezentări, deoarece intuim că în perioada următoare, raportul dintre numărul celor dispuși să cumpere apartamente și numărul apartamentelor în vânzare pe piață se va schimba dramatic și va fi nevoie să oferim cât mai multe beneficii cumpărătorilor. Aceștia ar putea vizualiza în detaliu toate apartamentele unui bloc nou în mediul virtual din confortul și siguranța propriilor locuințe. Este de datoria noastră, a celor ce pot lucra eficient si de acasă, să sprijinim sectorul construcțiilor din România, sector ce contribuie semnificativ la bugetul de stat. Dacă vânzările din acest domeniu se prăbușesc, efectele în lanț vor fi uriașe.

 

Credem că acest pachet de servicii va putea cu adevărat să scoată în evidență un proiect imobiliar, ajutând la vânzarea mai rapidă și la obținerea unui preț mai bun pentru apartamente. Clienții se vor simți răsfățați, vor aprecia cantitatea de muncă și atenția deosebită pe care dezvoltatorul, împreună cu agenția ce vinde apartamentele, le-o acordă. De asemenea, vor putea să aleagă într-un mod mult mai corect și mai transparent.

 

Arhitecți în sprijinul profesioniștilor din  imobiliare

Citeste mai mult...

Suntem o echipă de arhitecți din Timișoara, cu experientă reală în proiecte majore din diverse domenii. Printre lucrările în care am fost și suntem implicați se numără City Business Centre din Timișoara, The Office din Cluj-Napoca, ISHO din Timișoara și multe altele.

 

Acum mai bine de un an am început să lucrăm la un nou proiect în cadrul căruia folosim tehnologii de ultimă generație atât software cât și hardware pentru a veni în sprijinul profesioniștilor din domeniul imobiliar.

 

Deoarece în ultimii ani tehnologia a avansat într-un ritm amețitor în domeniile hardware și software, am considerat că este păcat să nu o folosim la adevărata valoare. În acest sens am alcătuit o echipă formată de profesioniști din  domeniul proiectării de arhitectură și IT pentru a pregăti o nouă formă de prezentare a proprietăților imobiliare. Astfel, a luat naștere, după foarte multă muncă de cercetare si experimentare, platforma a21.ro

Strânsa și continua colaborare dintre cele două profesii ne-a permis să facem un salt major în spațiul virtual, prin tururi virtuale complexe disponibile atât pe desktop cât și pe telefonul mobil, tururi compatibile și cu ochelari VR. De asemenea, folosim și un sistem de navigare virtuală în timp real prin spațiul amenajat, similar cu cel din jocurile video de ultimă generație, dar la o calitate foarte bună.

Această platformă nu este un site de anunțuri și nici un site de prezentare a unui ansamblu imobiliar anume, ci este un pachet complex de servicii alcătuit din construcție 3D optimizată pentru prezentări, amenajări interioare și exterioare a tuturor spațiilor (cu variații de amenajare), realizarea de tururi virtuale 3D interconectate, randări și filme (interioare și exterioare), realizarea de site-uri 3D personalizate pentru fiecare ansamblu în parte (gazduite pe platforma a21.ro), promovare masivă în mediile de socializare atât organică cât și plătită. Este adevărat că și în acest moment dezvoltatorii și specialiștii din domeniul vânzărilor folosesc promovarea în mediile de socializare, dar, dacă fiecare mesaj promovat are în spate aceleași imagini generice cu care cumpărătorul deja s-a obișnuit, efectul acestora este doar unul de reminder. Prezentările noastre vor apărea pe piața sub forma unui serial, fiecare apartament fiind amenajat diferit de cel anterior pentru a evita rutina și pentru a stârni interes (lansarea constantă de noi prezentări va duce la creșterea numărului de urmăritori în mediile de socializare). Cantitatea foarte mare de materiale de prezentare pentru fiecare apartament, va face posibilă publicarea acestora sub forma de pachete distincte.

Ne vom extinde continuu prezența pe toate mediile de socializare (Facebook, Instagram, Linkedin, etc) și vom investi timp și bani pentru promovarea platformei a21.ro, făcând cu fiecare material promovat, trimitere directă către agentia imobiliară ce are exclusivitate pentru ansamblul respectiv.

Am luat în considerare faptul că media de vârstă a majorității cumpărătorilor de apartamente corespunde cu media de vârstă a celor pasionați de tehnologie, o generație greu de impresionat cu imagini generice dar care va fi captivată de perspectiva navigării în spațiul virtual. Trecerea dintr-o variantă de amenajare în alta se poate realiza direct în mediul virtual (din telefon sau din ochelarii VR).

Cumpăratorii vor primi gratuit proiectele de amenajare, inclusiv proiectele de mobilier custom (mobilier adaptat în mod optim fiecărui apartament), pentru a putea să-l realizeze la comandă cât mai aproape de imaginea prezentată.

Am ales să ne ocupăm tot noi de site (lucru pe care aproape toți cei care realizează simulari 3D îl evită), pentru ca viteza de comunicare dintre cei care produc materialele și cei care le publică sa fie maximă. De asemenea, vom folosi rezultatul cercetării din domeniul noilor tehnologii de prezentare 3D pentru a dezvolta platforma a21.ro în direcții noi și foarte interesante, folosind softuri de proiectare și randare 3D în combinatie cu tehnologii noi din domeniul IT. Ne dorim ca în cel mai scurt timp sa producem site-uri interactive, în cadrul cărora inclusiv navigarea pe site să se producă în mediul virtual. De asemenea urmează sa colaborăm cu diverși producători de finisaje și mobilier în vederea integrării în prezentări a obiectelor și finisajelor existente în mod curent pe piață, astfel că vom putea să oferim în timp real informații despre prețul obiectelor și a finisajelor, link către producător, etc. Suntem în faza de experimentare a unei tehnologii și mai avansate, care va permite interacțiunea între mai multe persoane direct în mediul virtual prin intermediul unor personaje 3D de tip avatar, precum și comunicarea dintre agent și cumpărător în spațiul virtual.

Considerăm că a sosit momentul să depășim stadiul în care punem accent doar pe imaginea exterioară a blocurilor de locuințe. Știm că este foarte dificilă amenajarea în detaliu a tuturor variantelor de apartament, dar credem că, pentru cumpărători, este mult mai important să perceapă, intr-un mod cât mai realist, viitorul cămin si posibilitățiile de amenajare ale acestuia. Turul virtual 3D din interiorul apartamentulului este mult mai util în perceperea spațiilor decât randările clasice.

Vom promova conceptul de VIZITĂ VIRTUALĂ, prin care un cumpărător își poate invita prietenii să viziteze apartamentul pe care l-a cumpărat sau pe care urmează să-l cumpere. Se pot face sondaje online prin care se poate cere prietenilor ajutorul în alegerea unui apartament sau a unei variante de amenajare dintre cele prezentate. În acest mod vom obține interacțiune și publicitate prin răspândirea în mod organic a prezentărilor.

De asemenea, cei care cumpără un apartament cu scopul de a-l închiria vor putea să folosească gratuit toate materialele de prezentare realizate deja pentru respectivul apartament (cu menționarea sursei, desigur), reușind astfel să obțină un preț mai bun de închiriere și un timp mai scurt pentru găsirea chiriasului. Vom asigura inclusiv găzduirea gratuită a prezentărilor pentru apartamentele ce au fost deja cumpărate, în scopul revânzării sau a închirierii acestora (se vor putea găsi mai ușor chiriași înainte de finalizarea apartamentului sau vor putea prezenta apartamente care sunt încă ocupate de către chiriași). Aceste opțiuni vor face ca apartamentele prezentate de noi să fie interesante și pentru cei care cumpără apartamente în scop investițional.

Aceste prezentări îi vor stimula pe cei interesați de cumpărarea apartamentelor sa le distribuie prietenilor (pe rețelele de socializare), în același mod în care cei ce iși cumpără un autoturism nou vor dori să-și plimbe prietenii cu noua achizitie. Un tur virtual 3D printr-un apartament complet mobilat este echivalentul unui test drive cu echiparea de top a unui autoturism iar variantele de amenajare disponibile direct în tur sunt echivalentul opțiunilor de culoare sau de tapiterie a autoturismelor.

Vom asigura asistență tehnică celor interesați pentru o folosire cât mai eficientă a materialelor și tehnologiilor de prezentare (în special a tururilor virtuale și a navigării în timp real). Instrucțiuni detaliate vor fi disponibile si pe platforma a21.ro

Apartamentul prezentat pe a21.ro este un exemplu de prezentare și nu contine toate elementele descrise în oferta de mai jos dar credem că este suficient pentru a vă forma o părere despre ceea ce oferim. Amenajarea acestui apartament este una simplă, realistă, in concordantă cu prețul de vânzare al apartamentului. Apartamentele mai scumpe se vor amenaja la un alt nivel.


Oferta de prezentare detaliată (pentru fiecare apartament)

1. Construcție 3D si randări
1.1 - Construcție 3D optimizată pentru prezentări.
1.2 - Amenajarea tuturor spațiilor din apartament (mobilier, finisaje, accesorii).
1.3 - Trei variante de finisare a băilor.
1.4 - Trei variante de mobilare a tuturor spațiilor (inclusiv a teraselor).
1.5 - Randări interioare din toate spațiile (din interior și de peste spații) în trei variante.
1.6 - Randări exterioare cu terasa mobilată în trei variante.
1.7 - Toate randările vor fi disponibile și la mărimea 4K (3840px / 2160px).
1.8 - Cumpărătorii vor primi proiectul de mobilier pentru toate corpurile de mobilier custom folosite (după achitarea avansului către dezvoltator), astfel incat aceștia să-și poată realiza la comandă mobilierul din prezentări.

2. Film
2.1 - Film din interior și de peste spații cu variații de amenajare.
2.2 - Film exterior cu variații de amenajare a teraselor.
2.3 - Filmele vor avea rezoluție 4K (3840px / 2160px), rezoluție ce se poate ajusta automat sau manual în funcție de rezoluția ecranului pe care este vizionat.

3. Tur virtual
3.1 - Tur virtual 3D (VR - 360 grade), ce va cuprinde toate spațiile apartamentului. În cadrul turului vor fi incluse toate variațiile de finisaj și mobilare cu posibilitatea trecerii de la o amenajare la alta direct din ochelarii VR.
3.2 - Turul virtual va fi disponibil atât ca variantă desktop cât si pe mobil (din mână sau cu ochelari VR).
3.3 - Plan de apartament cu poziția panoramelor principale pentru navigare directă.
3.4 - Dacă se dorește, putem avea si tururi virtuale diferite pe variante de amenajări pe lânga turul complet ce conține toate variațiile.
3.5 - Ochelarii VR pe care se pot vedea tururile virtuale sunt foarte accesibili (între 10 Euro și 150 Euro). Vom face recomandări cu privire la alegerea modelelor compatibile.

4. Navigare virtuală în timp real
4.1 - Fișier executabil cu apartamentul pe fiecare variantă de amenajare în care se va putea naviga în timp real la calitatea din randări și film (similar cu navigarea din jocurile video dar la calitate foarte bună).
4.2 - Posibilitatea setării vitezei de navigare și a înălțimii privitorului (se poate testa perspectiva unui copil asupra amenajării).
4.4 - Navigare de la înaltime constantă cu depistarea obstacolelor sau navigare liberă cu control la 360 grade.
4.5 - Deplasare rapidă la un punct de interes prin dublu clic.
4.6 - Ajustarea câmpului vizual (similar cu ajustarea distanței focale a unui obiectiv foto).
4.7 - Harta de navigare cu reglaj de zoom pentru navigare simplă între spații sau pentru o poziționare foarte precisă.
4.8 - Ajustarea continuă a expunerii (în timp real) similar cu sistemul de autoexpunere a camerelor video și control al luminozitătii generale.
4.9 - Ajustarea momentului zilei (variație de 24h).
4.10 - Posibilitatea de afișare stereo pentru monitoare sau televizoare 3D (pentru efect de profunzime).
4.11 - Pentru vizualizare în timp real va fi nevoie de o stație grafica (PC performant) compatibilă cu astfel de prezentări (între 1000-1500 euro). Pe aceasta statie grafică se va putea naviga din tastatură și mouse pe monitor. Pentru navigarea în timp real cu ochelari VR va fi nevoie și de ochelari de tip Mixed Reality: HTC Vive, HTC Vive Pro sau Oculus Rift / Rift S (navigare și selecție din meniuri cu telecomenzi ce urmăresc mișcarea mâinilor, telecomenzi ce vin cu ochelarii specificați mai sus).
4.12 - Stația grafica ar putea fi utilizată la sediul agenției fiind un bun motiv pentru clienți să vină în biroul de vânzari. Această experientă îi va face să recomande vizitarea agenției și altor persoane, fiind o tehnologie nouă și captivantă pentru tineri și nu numai.

5. Site 3D personalizat
5.1 - Site personalizat pentru fiecare ansamblu în parte, gazduit pe domeniul a21.ro (inclusiv intreținerea acestuia).
5.2 - Site diferențiat pentru desktop/mobil.
5.3 - Găzduire și întreținere pentru tururile virtuale.
5.4 - Prezența masivă pe toate mediile de socializare (Facebook, Instagram, Linkedin, etc).
5.5 - Promovare intensă pe principalele medii de socializare (organic și plătit). Postări constante pe grupuri de specialitate și în rețeaua noastră (rețea ce crește continuu atât la nivel local cât și național).
5.6 - Optimizare SEO a materialelor pentru o poziționare cât mai bună în motoarele de căutare.
5.7 - Date statistice despre traficul de pe site, Facebook, Youtube inclusiv statistici de utilizare a tururilor virtuale.
5.8 - Asistență tehnică (în utilizarea materialelor de prezentare și a echipamentelor) pentru agenții de vânzare.
5.9 - Materialele pe care le producem vor putea fi folosite și în publicitate pe platformele clasice de profil precum și în mediile de socializare de către agenții, fiind optimizate din punct de vedere SEO.
5.10 - Toate materialele vor conține și sigla a21.
5.11 - În toate materialele de prezentare se va integra un watermark discret pentru protecția acestora.
5.12 - Pentru navigarea pe site și vizualizarea tururilor virtuale cu ajutorul telefonului, se va folosi un browser obișnuit, nefiind necesară instalarea unei aplicații care să încarce memoria telefonului. Tururile virtuale sunt compatibile inclusiv cu sistemele de operare Android si IOS.

6. Prezentare exterioară a ansamblului
6.1 - Prezentarea exterioară a ansamblului se va realiza gratuit în funcție de numărul de apartamente ce se vor prezenta în ansamblul respectiv și de gradul de repetitivitate al acestora (peste un anumit număr de apartamente).
6.1 - Pentru exteriorul ansamblurilor rezidențiale se va construi 3D zona înconjurătoare. Se vor folosi oameni, autovehicule și vegetație 3D, toate animate pentru un grad ridicat de realism (inclusiv vegetație ce reacționează la vant).
6.1 - Se vor realiza randări exterioare și film, la mărime 4K de zi și de noapte.
6.1 - Se va realiza tur virtual exterior (de zi și de noapte) pentru a vizualiza zonele exterioare amenajate, locuri de joacă etc. Acest tur virtual va fi disponibil atât pentru desktop cât și pentru telefon (cu sau fără ochelari VR).
6.1 - Va fi disponibilă navigarea în timp real pentru exterior (de zi și de noapte) cu toate posibilitățiile prezentate la punctul 4.

7. Altele
7.1 - Dacă se dorește se poate prezenta și încălzirea în pardoseală (în simulari de sus și integrată în turul virtual). Aceasta poate fi vizualizată în prezentarea realizată ca exemplu pe site-ul a21.ro

8. Costuri
8.1 - Prețul se va negocia în funcție de mulți factori dar mai ales în funcție de gradul de repetitivitate. Prețul cel mai mic se va obține atunci când se va prezenta un bloc complet cu un număr limitat de tipuri de apartamente ce se repetă pe verticală (caz des întâlnit).
8.2 - Prețul va fi procent din valoarea de vânzare a apartamentului, similar cu cel al unei agenții imobiliare, motiv pentru care vom putea lucra doar cu agenții ce au exclusivitate pentru vânzare. Considerăm ca prin acest gen de prezentări, în combinație cu o publicitate masivă din partea noastră, dezvoltatorii vor putea să acopere comisionul nostru și chiar să iasă în câștig (atât financiar cât și ca viteză de vânzare), fără să afecteze comisionul agenției ce se ocupă de vânzare. Ne dorim să fim un aliat de încredere atât al agențiilor imobiliare serioase cât si al cumpărătorilor de bună credintă.


Evoluția crizei actuale ne-a obligat să amânăm deschiderea oficială a platformei a21.ro către cumpărători, platformă dedicată tururilor virtuale avansate pentru apartamentele noi (VR 360). Credem că este foarte important să protejăm sănătatea noastră și a celor dragi, dar este la fel de important să le protejăm și viitorul, asigurându-ne supraviețuirea din punct de vedere economic. Suntem perfect capabili să lucram de acasă si credem ca fiecare zi pierdută va fi greu de recuperat, atât pentru dezvoltatori cât și pentru profesioniștii din domeniul vânzărilor.

Am putea să folosim această perioadă dificilă pentru a pregăti viitoarele prezentări, deoarece intuim că în perioada următoare, raportul dintre numărul celor dispuși să cumpere apartamente și numărul apartamentelor în vânzare pe piață se va schimba dramatic și va fi nevoie să oferim cât mai multe beneficii cumpărătorilor. Aceștia ar putea vizualiza în detaliu toate apartamentele unui bloc nou în mediul virtual din confortul și siguranța propriilor locuințe. Este de datoria noastră, a celor ce pot lucra eficient si de acasă, să sprijinim sectorul construcțiilor din România, sector ce contribuie semnificativ la bugetul de stat. Dacă vânzările din acest domeniu se prăbușesc, efectele în lanț vor fi uriașe.

Credem că acest pachet de servicii va putea cu adevărat să scoată în evidență un proiect imobiliar, ajutând la vânzarea mai rapidă și la obținerea unui preț mai bun pentru apartamente. Clienții se vor simți răsfățați, vor aprecia cantitatea de muncă și atenția deosebită pe care dezvoltatorul, împreună cu agenția ce vinde apartamentele, le-o acordă. De asemenea, vor putea să aleagă într-un mod mult mai corect și mai transparent.

<< Inapoi la prezentarea apartamentului

<< Inapoi la prezentare